Turun ammattikorkeakoulun saavutettavuuden ja kestävän kehityksen tarkastelumalli

Turun ammattikorkeakoulu kokosi KESTI-hankkeessa tietoa ja kokemuksia aluerakentamisen ratkaisuista uudesta näkökulmasta, joka yhdistää saavutettavuuden ja kestävän kehityksen ulottuvuudet. Huomiota kiinnitettiin siihen, miten muualla Itämeren alueella erilaiseen saavutettavuuteen ja esteettömyyteen, ekologisuuteen, sosiaalisiin tarpeisiin ja kulttuurisiin lähtökohtiin liittyvät asiat on saatu yhdistettyä.

Tuloksena syntyi tarkastelumalli, jonka avulla on mahdollista käsitellä saavutettavuuteen, esteettömyyteen ja kestävään kehitykseen liittyviä ratkaisuja rakentamisessa sekä sovittaa yhteen näitä näkökulmia. Jatkossa tavoitteena on kehittää tarkastelumallista työkalu, jonka avulla voi muun muassa suunnitella ja arvioida erilaisia aluerakentamisen kohteita ja ratkaisuja.

Turun osahankkeen työryhmään kuului kuntoutuksen, kestävän kehityksen ja rakennustekniikan ammattilaisia. Moniammatillisuuden kautta löydettiin hedelmällisiä ja kaikkien alojen tietoon perustuvia saavutettavuuden ja kestävän kehityksen yhdistäviä näkökulmia.

Saavutettavuuden tarkastelussa kiinnitettiin huomiota rakennetun ympäristön fyysiseen esteettömyyteen ja turvallisuuteen sekä sosiaalisen, kulttuurisen, tiedon ja päätöksenteon saavutettavuuteen. Kestävyyden näkökulmasta tarkasteltiin osatekijöitä, jotka kuuluvat sosiaalisen, ekologisen, kulttuurisen kestävyyden ja taloudellisen kestävyyden alle.

Tutustu kestävyyden ja saavutettavuuden tarkastelulistoihin ja katso Turun ammattikorkeakoulun työ Prezi-esityksen muodossa.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s